Recreanten

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/beobankcitivogits.be/httpdocs/includes/menu.inc).

Kampioen en Bekerwinnaar 2014-2015

Na het veroveren van de kampioenstitel in de hoogste KWB-reeks zijn we nu ook Bekerwinnaar gewonnen na winst in de finale tegen Lendelede op zondag 12 april 2015!
Weer een feestje !!!

Finale Beker KWB West-Vlaanderen:  Lendelede – Punchers Gits 1-3 

Nadat we in de afgelopen jaren de KWB organisatie op kosten konden jagen (de gebruikelijke regel waarbij bij 3 overwinningen binnen de 5 jaar de trofee definitief van eigenaar verandert) kondigde zich voor dit jaar toch een heel wat moelijker opdracht aan. Zoals we al ondervonden in de competitie was Lendelede een veel taaiere brok dan de afgelopen jaren.
Daar nog aan toegevoegd dat Lendelede de organisatie van het afsluitend KWB finale event op zich nam en dus een thuismatch mocht afwerken ... 
een gewaarschuwde ploeg ... kan meer beter niet te veel pintjes drinken op zaterdagavond !

Zondagmorgen om 10u was het zover en dat ze er klaar voor waren bleek al van bij de opwarming. Een felle start gevolgd door puntengesprokkel langs beide zijden leidde ons naar een 12-12 tussenstand. Hoge foutenlast en niet tot scoren komen verlamde Lendelede compleet en de eerste set werd 14-25. De tweede set ging al snel met een 10-25 score de geschiedenisboeken in. Maar een gewond dier wordt vaak eens zo sterk en na een stevige opslagreeks was het voor de Punchers constant achtervolgen in set 3. De kloof werd net niet gedicht en dus 1-2 en reeds heel wat krachten verbruikt. Set 4 was opnieuw een Sep Vanmarcke race voor de Punchers. Aansluiten en dan weer een aantal punten achterop geraken. Maar bij ons bleef het spannend en dat de prijzen pas aan de meet worden uitgedeeld werd alweer maar eens bewezen. De Punchers kwamen pas gelijk bij 24-24 en gebruikten hun laatste energie om meteen de beker naar Gits te laten verhuizen. 24-26 en 1-3. Toch een mooie match en best veel ambiance. En dat KWB volleybal best een hoog niveau kan halen werd een week eerder reeds duidelijk na een oefenpot tegen een 2° Prov. ... uitslag 5-0.

Op naar het tornooi van Mouscron dat binnen een kleine maand begint !De Punchers Anno 14-15

 

'k Weet wel, 't is meer mode van 14-18 en toch... trekken we er wel een beetje op! Voor dat m'n medeploeggenoten te veel in hun gat gebeten zijn, we zijn toch ook een beetje oude(re) strijders.
Nee geen oud-strijders al moesten we dit jaar afscheid nemen van onze stichter en sponsor Dirk na een stevige blessure. Nu gaat Dirk door het leven als Algemeen Directeur bij buur Knack.

'k Weet wel, niet hetzelfde niveau maar we kunnen altijd wel eens een oefenmatch spelen als 't in onze voorbereiding past...
De heenronde is net afgesloten en, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, staan we nipt aan de leiding. Met alle respect maar toch was de tegenstand er bij de meeste ploegen ieder jaar op achteruit gegaan.

Dit jaar heeft Lendelede een inspanning geleverd. Eigenlijk twee transfers 'hors categorie' gedaan. Ze strikten twee spelers die uit Liga B komen (da's tweede klasse!!) en dat maakt van hen meteen de titelkandidaat bij uitstek.
In de algemene competitie wonnen we elk onze thuismatch.

Nu is er de jaarlijks eet- en drinkpauze ook wel Kerstvakantie genoemd en als de nodige extra kilo's er weer bijhangen of bijgekomen zijn beginnen we er weer aan... de Play-off's!
We gaan ons best doen om er een 6° titel op rij aan de toe te voegen maar 't zal geen 'walk in the park' worden. Zeker niet! Ook de beker loopt nog verder en daar bereikten we reeds de halve finale.
Mooie afsluiter die ik U nog wil meegeven en waar we nog meer trots op zijn dan de gewonnen titel en beker: het winnen van de fairplayprijs!

Iedere wedstrijd scoren de ploegen elkaar op dit vlak. Reeds voor de tweede keer op 3 jaar mochten we deze oorkonde ontvangen... dat zullen ze bij Anderlecht of Brugge niet rap verkrijgen vrees ik. Binnen is binnen en buiten is buiten... het kan!

Koen Degryse

op de foto van links naar rechts en van boven naar onder:
Chris Vermeersch, Dirk Specenier, Kristof Tanghe, Maarten Ghysel, Jan Vandenaweele Ike Vandekerckhove, Koen Degryse, Dieter Waeyaert, Nico Vandenbulcke

Klassement:
http://www.falos.be/