Seizoen 2016-2017

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/beobankcitivogits.be/httpdocs/includes/menu.inc).

Alfa Solutions Tievolley Tielt  -  Beobank Citivo Gits   3-1
25-19  25-20   22-25   25-15

De laatste tegen de voorlaatste.
We moesten 1 punt halen in Tielt om niet rechtstreeks te dalen naar 1e provinciale.
Tielt moest winnen met 3-1 of 3-0.

In set 1 begon Tielt het best en ze liepen uit tot 8-6.  Citivo speelde aanvankelijk niet echt mee en liet Tielt uitlopen tot 18-11.  Maarten en Brecht brachten Citivo toch nog terug tot 21-18.
Het blok van Tielt begon dan wel weer te draaien en ze maakten uit met 25-19.

Set 2 toonde een ander Citivo.  Onze aanval rendeerde nu wel en er werd gerust aan 7-8.  Jonas viel gekwetst uit en werd vervangen door Seppe.  Bij 11-11 speelden we opeens tegen 8 man, de 2 mannen in het rood kregen gele kaarten koorts en werden collectief blind bij een opslag van Adriaan.
Ook zagen ze bij Citivo niks anders dan toetsfouten.  Zo kon Tielt weer uitlopen tot 16-13. Via Maarten en Brecht kwam Citivo toch nog terug tot 21-19.  Dan nam Tielt weer over en won ook set 2 met 25-20.

In set 3 liep Citivo uit tot 0-6.  Enkele opslagfouten brachten Tielt weer in de wedstrijd, maar er werd toch voor de 2e keer gerust aan 10-16.  Die kloof kon Tielt niet meer dichten en via 20-23 maakte Maarten uit met 22-25.

Set 4 was belangrijk voor beide ploegen.  Won Citivo deze set dan bleven ze in Divisie, bij verlies bleef Tielt in Divisie.  Aanvankelijk raakten onze aanvallers niet meer door het blok van Tielt.
Er werd gerust aan 8-6.  Beide ploegen waren nu echt wel aan elkaar gewaagd.  Citivo ging mee tot 16-14.  Dan ging het licht compleet uit bij Citivo, niks lukte nog.
Opslag, receptie, aanvallen, alles ging mis.  Een enthousiast Tielt liet Citivo ter plaatse en won met gemak de set met 25-15.

Terug naar 1e Provinciale dus.

Beobank Citivo Gits  -  BMV Beveren Melsele     3-1
25-19  25-21 21-25  25-20

Het begon al goed.
Beveren Melsele zond zijn kat voor de reservewedstrijd.
Ook voor de hoofdwedstrijd waren ze slechts met 7 spelers, zonder coach.
Onze trainer hield het vorige week voor bekeken.
Tot het einde van het seizoen neemt Gino Dehullu het over als trainer/coach.

BM begon het sterkst aan de wedstrijd en kwam al vlug op een 2-5 voorsprong.
Citivo liet niet begaan en kwam met enkele stevige bloks op een 16-12 voorsprong.
Enkele opslagmissers brachten BM terug tot 19-17.  Citivo bleef scoren en won set 1 met 25-19.
Citivo ging door op z'n elan en kwam in set 2 op een 10-4 voorsprong. Toen haperde de opslag terug en kwam BM terug tot 12-10.
Enkele mooie aanvallen van Yentl brachten ons weer op een 17-13 voorsprong. Onze aanvallers bleven vlot scoren en via 20-16 won Citivo ook set 2 met 25-21.

In set 3 nam BM het over.   Weer enkele opslagmissers en via 3-6 werd er voor de 1e keer gerust aan 7-8.  Jeroen en Maarten hielden Citivo in de wedstrijd tot 11-11.
Dan liep BM uit tot 13-19.  Door het betere blokwerk kwam Citivo toch geleidelijk terug.  Brecht bracht Citivo nog terug tot 21-22.
BM bleef in de eindfase van de set die voorsprong behouden en won dan ook set 3 met 21-25.

Set 4 begon heel gelijkopgaand.  BM geraakte niet echt door het solide blok van Citivo.
Via 10-10 liep Citivo uit tot 13-10.  BM nam dan weer over tot 13-15.

Enkele mooie aanvallen van Yentl en Seppe brachten Citivo weer op een 22-16 voorsprong.  Een voorsprong die genoeg was om te winnen.
De pas ingekomen Jan-Klaas timmerde de 25-20 op de grond.

Nu staan we terug op de voorlaatste plaats en staat Tievolley Tielt weer op de laatste plaats.
Op zaterdag 22 april moeten we naar Tielt.  Daar wordt beslist wie de rechtstreekse daler uit 2e Divisie wordt.

Beobank Citivo Gits  -  Roepovo Poperinge    0-3
20-25   15-25   21-25

Tijdens de heenronde hadden we in Poperinge verloren.
Met uitzondering van Nick en Marino was iedereen aanwezig.

Citivo begon sterk aan de partij en liep al gauw uit tot 5-1.
Roepovo liet zich niet imponeren en kwam geleidelijk terug tot 12-12. Enkele persoonlijke fouten resulteerden in een 15-20 voorsprong voor Roepovo.
Citivo kon de kloof niet meer dichten en verloor set 1 met 20-25.

In set 2 was Roepovo de betere ploeg.  Via 5-8 werd er weer gerust aan 9-16.
Roepovo domineerde en speelde de set uit met duidelijke 15-25 cijfers.

In het begin van set 3 hielp Yentl ons nog enigszins met enkele mooie aanvallen.
Maar ook hij kon niet verhinderen dat Citivo weer moest achtervolgen.
Citivo knikte zich weer in de wedstrijd met enkele mooie aanvallen tot 19-22.

Toen vond de 1e scheidsrechter het welletjes en hielp Roepovo met enkele dubieuze beslissingen.  Hij had duidelijk geen zin in een eventuele 4e set.
Roepovo won set 3 met 21-25.

Volgende week is er geen wedstrijd.
Op 8 april spelen we thuis tegen Beveren-Melsele.
Aanvang om 19.30u.

VT Kortrijk  -  Beobank Citivo Gits   3 - 0
25-22  25-19  25-18

Kortrijk staat op een mooie derde plaats.
We wisten al op voorhand dat dit een moeilijk haalbare kaart zou zijn.
In de heenronde verloren we ook al met een droge 0-3.

In de eerste set liep Kortrijk al vlot uit tot 14-8.  Onze aanvallers Yentl en Brecht begonnen plots wel te scoren en via enkele mooie bloks van Jeroen en Maarten kwamen we terug tot 16-16.
Nu was het spel gelijkopgaand.  Kortrijk liep uit tot 22-21 en door een opslagmisser van Citivo won Kortrijk toch wel met nipte 25-22 cijfers.

Set 2 en 3 toonde een Kortrijk die in alle onderdelen net iets beter was dan Citivo.
Zonder echt overspeeld te worden door Kortrijk verloor Citivo ook deze sets met 25-19 en 25-18.

Door de mirakuleuze heropstanding van Tielt staat Citivo nu op de laatste plaats.
Met 1 punt minder dan Tielt.
De laatste wedstrijd van de competitie is Tielt - Citivo.

Nu zaterdag spelen we thuis tegen Roepovo Poperinge.

VT Diksmuide  -  Beobank Citivo Gits   3 - 1
25-23  25-17  23-25 25-11

Wij staan voorlaatste, Diksmuide staat juist voor ons met 1 puntje meer.
De winnaar is bijna zeker van behoud in 2e Divisie, de verliezer zal er nog moeten voor knokken.

Op het veld ernaast werd er een dameswedstrijd gespeeld waarvan de decibels ver boven het toelaatbare uitstegen.
We konden bijna de fluitsignalen van onze eigen arbiters niet meer horen, laat staan een woordje praten tegen je buur op de tribune. Eigenlijk niet te doen.

De wedstrijd zelf nu.
Set 1 startte gelijkopgaand met altijd de kleine voorsprong voor VTD. Via 8-5 gingen we naar 16-14.
Citivo kwam op het einde van de set nog terug tot 24-23 maar een netfout besliste de set in het voordeel van VTD met 25-23.

In set 2 liep Citivo vlot uit tot 4-7.  Dan begon de nr 13 van VTD aan z'n opslagreeks en in geen tijd stond VTD voor met 12-7.  Enkele receptiefouten van Citivo en het werd al vlug 16-8.
VTD kon rustig uitspelen en won ook set 2 met 25-17.

In set 3 werd er voor de 1e keer gerust aan 7-8.  De wedstrijd was nu echt wel gelijkopgaand en via 14-16 werd het 16-20 voor Citivo.
VTD vocht zich nog terug in de wedstrijd tot 23-24, maar het was toch Citivo die set 3 won met 23-25.

Over set 4 kunnen we heel kort zijn.
De cijfers zeggen genoeg, 25-11 voor VTD.

Komend weekend is er geen wedstrijd.
Op 11/03 spelen we thuis tegen Knack Roeselare B.

Beobank Citivo Gits  -  VT Marke Webis B   0 - 3
15-25   17-25  14-25

Citivo moest spelen zonder Nick (werk) en Marino (onbekende reden).
Marke-Webis is de onbetwiste leider in de competitie met een voorsprong van 7 punten op de 2e. Het werd al direct duidelijk waarom.

In set 1 liep Marke-Webis al direct via 4-8 uit tot 7-16. Onze aanvallers geraakten niet door het sterke blok van Marke-Webis.
Neem daarbij nog enkele opslagmissers en set 1 werd verloren met 15-25.

In set 2 ging Citivo aanvankelijk mee tot 7-7 en 11-13.
Maar dan nam Marke-Webis weer over met het betere blokwerk en won ook set 2 met 17-25.

In set 3 ging Marke-Webis door en zette Citivo al direct op een 1-8 achterstand.
Citivo kwam nog terug tot 8-12, maar dat was het dan.

Marke-Webis was in alle onderdelen de betere en won dan ook set 3 met 14-25.

Volgende week spelen we om 20.30u in Diksmuide.
Diksmuide staat juist voor ons met 1 puntje meer.
Dit wordt voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd.

Mevoc Meerbeke - Beobank Citivo Gits   3 - 0
25-23   25-15   25-21

Mevoc staat derde.
In de heenronde hadden we thuis nipt verloren met 2-3.
Toch moesten we weer spelen zonder Yentl (examens) Seppe (reis) en Marino.
Daarbij voelde Maarten zich ziek.
Verslaggever was niet mee dus het wedstrijdverloop kan ik niet geven.

In set 1 en 3 ging Citivo telkens vlot mee met Mevoc tot 20-20.
Dan moest Citivo telkens de rol lossen door enkele individuele fouten.
We hadden het gevoel dat, indien we voltallig waren, er toch wat meer had ingezeten.

Nu zaterdag is er geen competitie.
Op zaterdag 18/02 spelen we thuis tegen leider VT marke Webis Wevelgem B.

Beobank Citivo Gits  -  Sporting St Jan Hemelveerdegem    3 - 1
15-25
 25-22  25-17  25-17

We konden voor deze wedstrijd geen beroep doen op Marino (ziekte) en Nick (werk).
Hemelveerdegem stond 6e, dus het beloofde zeker weer geen simpele klus te worden.
Met de overwinning tegen Wetteren en de nipte nederlaag tegen Loppem waren we toch weer goed aan de terugronde begonnen.

Set 1 begon gelijkopgaand tot 6-8.  Met een mooi blok bracht Jeroen ons op 10-12. Dan stokte de receptie weer bij ons en Hemelveerdegem kon verder uitlopen tot 12-22.
Citivo raakte niet meer door het blok van Hemelveerdegem en moest set 1 laten aan Hemelveerdegem. Geen goede start dus.

Vanaf set 2 speelde Yentl een superwedstrijd.  Hij werd perfect aangespeeld door Adriaan die nu wel kon profiteren van een stabiele receptie.  Citivo liep uit tot 12-3 en 15-4.  Dan kwam Hemelveerdegem stilletjes terug tot 20-17.  Dan faalde de receptie bij de bezoekers en enkele mooie aanvallen van Maarten, Jonas en Brecht brachten ons tot 25-22.

Hemelveerdegem begon weer beter in set 3 en liep weer uit tot 7-10. Citivo vocht terug en een blok van Jonas bracht ons op 13-10.  Een mooie aanval van Jeroen en Yentl brachten ons op een 16-13 voorsprong.  De bezoekers kwamen nog terug tot 17-15.  Vanaf dan scoorden onze aanvallers bijna aan 100 %.  Een ace van Brecht bracht ons op een 25-17 winst.

Set 4 begon weer gelijkopgaand tot 8-7.  Er werd een 2e keer gerust aan 16-13.  Een opslagreeks van Brecht bracht ons tot 20-13. Hemelveerdegem vond geen antwoord op onze aanvallers en Citivo controleerde de wedstrijd.
Aan 24-17 smashte Brecht de 25-17 op de grond.

De eerste driepunter, en wat een ontlading na de wedstrijd.
Super !

VC Loppem -  Beobank Citivo Gits   3 - 2
28-30   25-18   22-25   25-17   15-11

Citivo maakte de verplaatsing naar Loppem zonder de studenten Jonas, Gilles en Bram.
Nick kon ook niet mee omdat hij moest werken. Seppe speelde op de plaats van Jonas.

Set 1 begon gelijkopgaand tot 7-8.  Dan moest Citivo de rol wat lossen en Loppem bouwde een voorsprong uit tot 14-9.
Via enkele mooie aanvallen en bloks kwam Citivo terug tot 20-20.  Het seteinde was heel spannend.  Loppem kreeg een eerste setbal aan 25-24.  Ook nog op 26-25, 27-26 en 28-27.  Dan nam Citivo over en won de set met 28-30.

Set 2 verliep weer heel gelijkopgaand tot 10-10.  Dan sloeg Loppem een kloof die Citivo niet meer kon dichten.
Door enkele opslagmissers van Citivo kon Loppem via 14-10 tot 20-15. Citivo kwam nog terug tot 21-17, maar Loppem hield de voorsprong vast en won met 25-18.

Set 3 was een kopie van set 2, maar hier serveerde Citivo wel heel wat beter.  Omdat de receptie goed draaide kon Marino zijn aanvallers mooi bedienen.  Er werd voor een 2e keer gerust aan 15-16.  Brecht en Seppe brachten ons tot een 16-19 voorsprong.  Loppem kwam terug en nam weer over tot 21-20. Een ace van Marino bracht Citivo weer op 21-23.  Citivo bleef het kalmst op het einde en won set 3 met 22-25.

In set 4 was de concentratie wat weg bij Citivo en Loppem nam nu weer over.  Via 8-3 werd het al vlug 16-10.
Bij Loppem draaide het blok goed en zo konden onze aanvallers niet meer scoren.  Citivo kwam nog terug tot 17-14, maar kon de kloof niet meer dichten.  Loppem won set 4 met 25-17.

Terug een vijde set dus.
Hier begon Citivo het best en liep uit tot 2-4.  Loppem nam over en er werd van kant gewisseld aan 8-5.  Citivo kwam nog terug tot 10-8 en 12-10.  Dan werden er iets teveel persoonlijke fouten gemaakt en via 13-11 kon Loppem uitmaken met 15-11.

Weer een vijfsetter verloren. Maar wel tevreden over de mentaliteit van de groep.
De gedrevenheid van vorig seizoen is terug, dat belooft nog voor de komende wedstrijden.

Beobank Citivo Gits - Autobedr. Ost-Assuran Team Wetteren   3-2
15-25
  25-23   22-25   25-13   15-8

Voor het eerst in de competitie was onze volledige kern (14 spelers) fit en aanwezig. Eindelijk konden we weer eens met onze typeploeg spelen.
We hadden ook nog iets recht te zetten tegen Wetteren. Neem daarbij nog de talrijk opgekomen supporters en de Nieuwjaarsreceptie achteraf en we hadden weer alles voor een spannende wedstrijd.
En dit werd het !

Set 1 begon gelijkopgaand tot 10-11, dan serveerde de nummer 3 van Wetteren ons gelijk op een achterstand van 10-19.  Citivo spartelde nog wat tegen tot 14-22, maar set 1 werd weer verloren met 15-25.
Cijfers die we in het verleden al meer zagen.

Met stevig blokwerk kwamen we in set 2 op voorsprong tot 12-8.  Enkele persoonlijke fouten brachten Wetteren terug in de wedstrijd tot 13-13.  Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via 16-16 ging het naar 22-22.
Enkele mooie aanvallen van Yentl bracht ons naar 25-22.

Set 3 begon weer goed voor Citivo.  Wetteren werd nerveus en kreeg zelfs rood. Via 12-9 werd het 16-16.
Een vijf-tal opslagfouten van Citivo bracht Wetteren terug tot 19-20. Wetteren nam over tot 21-23, dan toonde de spelverdeler van Wetteren zijn onsportief gedrag door bij een kwetsuur van Yentl ostentatief de scheidsrechter hiervoor te interpelleren.  Enkele betwiste fasen, door de scheidsrechter in het voordeel van Wetteren beslist brachten Wetteren op een 22-25 winst en een 1-2 voorsprong.

Set 4 was weer gelijkopgaand tot 6-6.  Marino blesseerde zich aan de arm, Adriaan nam goed over.  Vanaf 10-8 nam Citivo de overhand en een inspiratieloos Wetteren werd op een 20-10 achterstand gezet.  Citivo kon rustig uitspelen tot 25-13.

Een vijfde set dus, voor de 4e keer al dit seizoen.
Hier liep een geconcentreerd Citivo al vlug uit tot 5-0.  Wetteren kwam nog terug tot 10-7, maar kon de kloof niet meer dichten.  Citivo won dan ook z'n eerste wedstrijd van het seizoen door de set te winnen met 15-8.

Dit deed echt deugd, zeker voor de trainer en de spelers, maar ook voor de volledige entourage en supporters van de club.
Dit werd dan nog gevolgd door een heel gezellige Nieuwjaarsreceptie !

Roepovo Poperinge - Beobank Citivo Gits     3 - 0
25-13   25-11  25-14

We vertrokken naar Poperinge zonder de gekwetsten Jonas en Brecht.
Nick was beroepshalve afwezig.
Wel konden we weer beroep doen op Marino.

Set 1 was nog maar begonnen en Citivo keek al tegen een 10-2 achterstand aan.
De toon van de set en wedstrijd was direct gezet. Citivo bleef in alle onderdelen in gebreke en Poperinge won deze set probleemloos met 25-13.

Set 2 gaf hetzelfde beeld, Poperinge was in alle onderdelen de betere en liep weer uit tot 20-9.  Poperinge won dan ook de set met 25-11.

In set 3 bood Citivo nog enig weerwerk tot 16-12.  Dan was het weer over en uit en Poperinge won met 25-14.

Dit was een kort verslag van een wedstrijd die er eigenlijk geen was.
Volgende week spelen we op verplaatsing bij Beveren Melsele.
Aanvang om 20.30u

Beobank Citivo Gits  -  VT Kortrijk    0 - 3
16-25   12-25   14-25

We moeten nog altijd Brecht missen wegens kwetsuur.
Ook middenspeler Jeroen was niet beschikbaar wegens trouwfeest.
Na een lange afwezigheid wegens arbeidsongeval konden we weer rekenen op Sam.

De wedstrijd startte gelijkopgaand met enkele mooie aanvallen van beide kanten. Na een mooie aanval van Yentl en enkele mooie bloks werd er gerust aan 7-8.
VT Kortrijk liep dan uit tot 8-10, maar Citivo kwam terug tot 11-11.
Dan begon onze receptie weer te sputteren en Kortrijk nam over en liep uit tot 12-16.  Via 16-20 werd de set door Kortrijk uitgemaakt met 16-25.

In set 2 en 3 was Kortrijk in alle onderdelen van het spel net dat iets beter en efficiënter.  Citivo moest het spel min of meer ondergaan en verloor dan ook set  met 12-25 en set 3 met 14-25.

Op zaterdag 03/12 spelen we in Poperinge.
Aanvang hoofdwedstrijd om 20.30u.

Knack Roeselare B  -  Beobank Citivo Gits     3 - 0
25-22  25-15 25-10

Een wedstrijd bij de buren van Knack heeft altijd iets speciaals.
In set 1 begon Knack direct goed en liep uit tot 3-0. Citivo kwam terug tot 3-4.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via 8-7 werd er een tweede keer gerust aan 16-14.
In een heel spannende set liep Citivo uit tot 21-22.  Bij 23-22 kreeg Knack nog wat hulp van de man in het rood.  Knack maakte de set uit met 25-22.

Set 2 begon op dezelfde manier als set 1.  Het was gelijkopgaand en spannend tot 8-7.
Dan moest Citivo weer de rol lossen en liep Knack uit tot 16-9.  Bij Citivo lukte niks meer en Knack liep verder uit tot 20-10.  Knack won deze set dan ook gemakkelijk met 25-15.

Over set 3 valt er maar 1 woord te zeggen : slecht.
Knack liep, tot hun eigen verbazing, met de vingers in de neus uit tot 24-9.
De set eindigde met een opslag in het net en werd gewonnen door Knack met 25-10.

Volgende week spelen we thuis tegen VT Kortrijk.
Aanvang reserven om 18u, hoofdwedstrijd om 19.30u.

Beobank Citivo Gits - VT Diksmuide   2 - 3
25-23  26-24  16-25  10-25  7-15

Citivo moest het deze keer doen zonder Seppe en Jonas.
Sam en Brecht herstellen nog altijd van hun kwetsuren.

In set 1 nam Diksmuide een vliegende start en liep al uit tot 2-7. Met enkele mooie aanvallen van Yentl kwam Citivo terug in de wedstrijd tot 7-8.
Dan zagen we echt een gelijkopgaande wedstrijd met mooie acties aan beide zijden. Er werd voor een 2e keer gerust aan 15-16.  Diksmuide liep uit via 19-17 tot 19-22.
Toch kwam Citivo terug tot 23-23.  Met een mooi blok van Jeroen won Citivo de set met 25-23.

Set 2 was even spannend als set 1.  Er werd gerust aan 8-7 en Citivo liep verder uit tot 16-13.  Met mooi volleybal bleef Citivo deze set domineren en liep verder uit tot 22-18.
Setbal op 24-20 maar enkele missers brachten Diksmuide terug in de set tot 24-24.
Op 25-24 maakte Bram deze spannende set uit met 26-24.

In set 3 liep Citivo vlot uit tot 9-6.  Dan was het opeens gedaan, Diksmuide nam over en liep uit tot 9-13.  De organisatie was zoek bij Citivo en Diksmuide liep verder uit tot 15-20.
Enkele persoonlijke missers bij Citivo en Diksmuide kon vlot uitmaken met 16-25.

Over set 4 valt niet veel te zeggen, een secuur spelend Diksmuide overklaste een heel zwak Citivo en won met 10-25.
Weer een vijfde set dus.

Citivo herpakte zich en liep uit tot 6-4.
Dan nam Diksmuide weer over, verhoogde de opsladruk, onze receptie ging onderuit, en won de vijfde set én de wedstrijd met 7-15.

Volgende week zaterdag spelen we op verplaatsing bij Knack Roeselare B.
De reserven beginnen eraan om 14u, de hoofdwedstrijd begint om 15.30u.